Szivárvány csoport

Hinta az udvaron

Csoport filozófia:

Nyisd meg az ajtónkat és lépj be hozzánk! Eléd tárul maga a Szivárvány!
Szeretjük a színeket!
Életünk terét mindig a heti témáknak megfelelően díszítjük, beépítve a gyerekek alkotásait így ők is még jobban sajátjuknak érzik csoportunkat. Nevünk választásánál dominált, hogy a gyerekek olyanok mint a szivárvány színei. Mindegyik más, magában is szép értékes, de csapatban élünk így vagyunk egyediek. A szivárvány színei is csodásak, de együtt adnak varázst.
Ránk a változatosság, nyitottság, kreativitás, elfogadás, ének, dal szeretete, érzések megélése, új módszerek befogadása, kapcsolatépítés a leginkább jellemző.
Csoportunk életét áthatja a hagyományápolás: Mihály-nap, Márton-nap, Lucázás, Betlehemezés, ezekre a napokra műsorokkal készülünk. Sajátunk az angyalkázás, anyák napja, apák napja.
Szeretjük a meséket. Büszkék vagyunk arra, hogy a szülőkkel együtt többszőr készültünk a gyerekeknek meseelőadással.
Saját vers és mese gyűjteményünk van, melyet búcsúzáskor megkapnak a csemetéink. Középső-, nagy csoportban saját meséket készítenek! De leginkább sajátjuk az éneklés szeretete, ehhez sok segítséget, szép példát kapnak Nagy Richárd református lelkésztől, aki hetente jön hozzánk gitárjával és együtt dalolunk vele. Aktív részese ünnepeinknek, apák napján a dobfelszerelését is bemutatta!
Nagycsoport végén dalainkat CD-re énekeljük. Büszkék vagyunk, hogy kézbe tudjuk venni a hangunkat!
Ritmusfejlesztés kiemelkedő terület nálunk. Vannak saját készítésű hangszereink, de leginkább a dobjainkra vagyunk büszkék. Kiscsoporttól használjuk őket. Mondókákat, dalokat kísérünk velük.
Sokat kirándulunk szülőkkel együtt is. A természet szeretete, védelme fontos feladatunk.
A kreativitás az újrahasznosítás erősségünk!

Mottónk: Semmit nem dobunk ki, valami készülhet belőle!

Kiscsoporttól lehetőségünk van ismerkedni az anyagokkal. Sokat festünk, vágunk, kézműveskedünk. Saját játékgyűjteményünk van újra hasznosítással.
Napjainkat áthatja az érzelmi nevelés fontossága! Két programot működtetünk: Örömvár és Boldogságóra.
Jóságainkra nevelünk: kedvesség, jószívűség, figyelmesség, segítőkészség, igényesség, kitartás, türelem ezekre épül érzékenyítő rendszerünk! Fontos, hogy eltudják mondani, meg tudják fogalmazni érzéseiket egymásnak.
Fontosak számunkra a szülők és a családok. Szülői csapatot is építünk, hiszen ránk bízzák legféltettebb kincsüket! A bizalom, a közös nevelés mindennek az alapja.
Sok nyílt napot tartunk, ahol a szülők bepillantást kapnak életünkbe, megismerhetik egymást.
Mi témahetekben, projektekben dolgozunk, egy-egy téma több hétig is folytatódik. PL: disznóvágás, királyfi- királylány, béka, magyar kutyafajták, méhecske, rovarok.
Minden nap van ének, vizuális, mese, vers, környezet megismerése. Sok saját eszközzel dolgozunk. A hangsúlyt az ismeretszerzés kapja, játékos tevékenykedéssel.

Köszönjük az olvasást.

Fogd meg a kilincset és ismerd meg a Szivárványt!

Csoportban dolgozó felnőttek:
Gremsperger Mónika - Mónika óvó néni
Szentpáliné Futó Ágnes - Ági óvó néni
Német Mónika - Mónika néni
Kertész Lászlóné - Csilla néni

 

Mindennapjaink képekben