Faliújságunk

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy 2024. június 10-én hétfőn nevelés nélküli munkanapot tartunk. 
Ezen a napon az óvoda zárva tart.

 Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:
Kovácsné Huber Zita
óvodaigazgató

Gyerekhét az óvodában

Május utolsó előtti hetében, megkezdődtek a csoportok kirándulásai. Idén is változatos volt a helyszínválasztás. Minden csoport arra törekedett, hogy a gyermekek érdeklődésének és korának megfelelő úti célt válasszon magának.
Szerdán, meghívtuk Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületét, a helyi polgárőrséget és a rendőröket. Óriási meglepetés volt a gyermekek számára, mikor az udvarra menet meglátták, hogy a megszokott játékok mellett tűzoltó autó, polgárőr autók állnak. A meghívott vendégeink beszéltek a munkájukról, és bemutatták a gyermekeknek az autókat, a benne lévő eszközöket, szirénákat. Az óvodások kipróbálhatták a kellékeket,
hangosbemondókat. A tűzoltók és polgárőrök nem csak részvételükkel, hanem cukorkával és labdákkal is kedveskedtek a gyerekeknek. Ezúton is köszönjük, hogy
elfogadták a meghívásunkat, ezzel örömet okozva a gyermekeknek.
Gyermeknapi plakátkészítésen vehetett részt csoportonként 3 bátor, kreatív kisgyermek. Nagyon egyedi, szép alkotások születtek. Az elkészült plakátok a
folyósón kerültek elhelyezésre, hogy mindenki megcsodálhassa.
Még ezen a héten az óvoda dolgozói által készített portékákból jótékonysági vásárt tartottunk. 
Köszönjük a szülők támogató hozzáállását.
Bolya-Polányi Olga

Madarak és fák napja az óvodában

Napjainkban az élet minden területén fontos helyen szerepel környezetünk védelme. Minél korábban beleneveljük a gyerekekbe a természet szeretetét, környezetük megóvásának fontosságát, annál sikeresebb lesz ezirányú törekvésünk. Nélkülözhetetlen tehát, hogy már az óvodások is felfigyeljenek, rácsodálkozzanak a bennünket körülvevő természeti szépségekre. Ehhez nyújtott az óvodánk ebben a tanévben is élményteli napokat a kicsiknek. Megemlékeztünk már az Állatok világnapjáról, a Víz világnapjáról és a Föld napjáról is, most a Madarak-fák napja következett. Ezt megelőzően a faliújságon már megjelentettük az év fáját, madarát, gombáját és több különböző élőlényét. Az idei évben a fákkal kapcsolatos ismeretekre szerettük volna helyezni a hangsúlyt, ezért képeket készítettünk az udvaron található fákról, és azokat „fogadták örökbe” a csoportok. Minden fához társult egy manó, aki nevével segített a gyerekeknek a fa beazonosításában. A fák állomásokként is funkcionáltak, ahol a gyerekek játékos ismertető feladatokon keresztül szereztek ismereteket több témában. Megismerkedhettek a természetbarát viselkedés szabályaival, lépkedtek gombafonalak között, madarak képeit rakták ki, majd „karika odúba” bújtak, rovarokat azonosítottak a lenyomatuk, és színük alapján, különböző formájú csőrökkel különböző eleségeket gyűjtöttek, megismerték az év madarát és a ragadozó életformát, táplálékláncot alkottak, falevél memóriát játszhattak. Ezen a délelőttön sokféle tapasztalatot, ismeretet szereztek a kicsik, ami hozzásegíti őket a későbbiekben, hogy a természetet szerető, annak problémáira nyitott emberekké váljanak.
Scheidl Erzsébet

Népviselet napja

Célunk az óvodában, hogy hirdessük és éltessük a néphagyományt. Megmutassuk, hogy büszkék vagyunk arra, hogy van népviseletünk és hordjuk is azt. Fontosnak tartjuk, hogy már óvodáskorban megismerkedjenek a népi hagyományokkal, népszokásokkal, népi játékokkal, népi zenével, - nyitottak és fogékonyak legyenek irántuk, s mindezt játékosan a gyermekek életkorához mérten. A Népviselet napján Stempely Nóra és Stempely Péter tartott néptánc és népviselet bemutatót. Vajdaszentiványi népviseletbe öltöztek, melyet bemutattak a gyermekeknek, majd ugyanebből a térségből mutattak be koreográfiát. A bemutató lezárásaként, fergeteges táncházat tartottak, amelyet minden kicsit és nagy élvezett. Jól éreztük magunkat, viseletben, tánccal, zenével, mosollyal! Legyünk büszkék értékeinkre!
                                                                                                                                Mogyoródi Luca 
Rólunk

Föld napja az oviban

A jeles napokra mindig nagy hangsúlyt fektet óvodánk. Nem volt ez most sem másképp, hiszen április 22-e a Föld napja, amely kiváló alkalmat kínál arra, hogy foglalkozzunk a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseivel. Mi , felnőttek és a gyermekek is vigyázunk óvodai környezetünkre és óvjuk, védjük azt az év többi napján is, de ilyenkor, minden évben virágokkal színesítjük kertjeinket, melyeket a gyermekekkel ültetünk. A virágültetés mellett Gabi óvó néni hívta fel a figyelmet interaktív bábjátékával arra, hogy ne szemeteljünk és mikét hasznosíthatjuk újra a szemetet. Bevezette a gyermekeket Kukabanyával a szelektív szemétszedés rejtelmeibe is, így a gyermekek játékos módon tanulhattak a hulladékok csoportosításáról.

                                                                                                                                     Mogyoródi Luca

Gyalogosan a virág tónál

Egy meleg áprilisi reggel elindultunk gyalog a falu szélén lévő horgászparadicsomba. Kicsit távolinak tűnt, de a Pillangó csoportos gyerekek szeretik a kihívásokat. Az út nagy részét futva tették meg annak reményében, hogy vár bennünket a természet által felkínált szabadság. Itt lehet térdig érő fűben szaladgálni, fára mászni, a vízbe kavicsot dobálni, s még sok-sok szuper dolgot kipróbálni. Együtt túráztunk a fűben a tavi kacsákkal, és volt aki a csalán jótékony hatását is megtapasztalta. 11 óra felé kipirult arccal indultunk vissza gyalog. 
És megcsináltuk!!! Oda-vissza gyalogosan, autó, roller és minden nélkül. Mert a Pillangósok kitartóak. Bármi lett volna az ebéd, mindent megettünk volna. És a délutáni pihenő? 5 perc alatt mindenki csendesen aludt. Szerintem ilyeneket sokszor kellene csinálni. Egy szuper nap volt.
Danczi Gáborné

Anyák napja a Micimackó csoportban

2024. április 15-én az Édesanyákat, Nagymamákat és Dédnagymamákat köszöntötték a Micimackó csoportos gyermekek.
A lurkók és az óvó nénik is lázasan, hatalmas szeretettel készültek a műsorukkal, hiszen az anyukák a legnagyobb kincsek a világon.
Csitáry-Hock Tamás szavaival élve: "Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb. A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré."
Anyák napja alkalmával azt kívánták a gyerekek, hogy az édesanyák szeretetét teljes szívükkel, lelkükkel viszonozni tudják.
Kelemen Erika
Rólunk

A Költészet napja alkalmából verseltek az óvodások

A Költészet napját április 11-én, József Attila születésének emlékére ünnepeljük. Ebből az alkalomból a Művelődési ház programot szervezett községünk lakóinak, melyen nagycsoportos óvodásaink is szerepeltek. 
Óvodánkat a Napsugár és Szivárvány csoport gyermekei  képviselték, akik lelkesen készültek erre a különleges alkalomra. 
A szavalás nagy tapsviharral, elismerő kézfogással és ajándék átadással zárult.
Büszkék vagyunk rájuk!
Kelemen Erika
Rólunk

Húsvét az óvodában

 “ Mert a lányok szép virágok, illatos víz illik rájuk.”

A Húsvétot az óvodában mindig játékos keretek között ünnepeljük. A húsvéti készülődés célja, hogy óvodásaink megismerjék hagyományos húsvéti jelképeinket, kiemelten is hangsúlyozva a nyuszi és a tojás szimbolikáját. A tevékenységeket úgy szervezzük, hogy abban egyaránt helyet kapjanak a vizuális, a külső világ, a mese-vers, a mozgásos és énekes tevékenységek is. Minden csoport saját arculatán keresztül dolgozza fel az ünnepet. Az idei évben is a játékosságé volt a főszerep, ki nyuszit, ki báránykát simogatott, így hozva közelebb gyermekeihez a témát.
Közös mozzanata a húsvéti ünnepnek minden csoportban a fiúk locsolása volt, amelyet a lányok apró édességekkel viszonoztak. A nyuszis napot idén a Micimackó csoportos óvó nénik szervezték meg, akik nyuszi-simogatással és mesedramatizálással lepték meg az óvodásokat. A nyúl és a róka történetét elevenítették meg, amely humorával jó kedvre derítette a kíváncsi nézőket és vidám kacagással töltötte meg az óvoda falait. Míg az előadást élvezték a gyerekek, a húsvéti nyuszi minden csoportot meglátogatott, vagy minden elkészített fészekbe elrejtette meglepetését, amelyet a gyerekek boldogan vittek haza.
Kiss Nóra Kinga

Víz világnapja

Március 22-e a Víz világnapja, melynek célja, hogy a gyermekek számára is ráirányítsuk a figyelmet a mindenki részére elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Óvodánkban a Zöld ünnepek hangsúlyos szerepet töltenek be a nevelési év folyamán, hiszen örökös Zöld Óvoda címmel ékeskedünk. Ezek közé tartozik a Víz világnapja is, amely során a gyermekek játékos módon megismerkedhetnek a sós- és édesvízkészlet fajtáival (tó, folyó, tenger, óceán, stb.) és élővilágával. Bemutatjuk mesékkel, játékokkal a vízkörforgását. Látványos vizuális foglalkozásokat viszünk végbe a gyermekekkel, kísérletezünk a vízzel. A mindennapokban is nagy szerepet kap a vízzel való takarékosság fontossága, felhívjuk a figyelmet arra, hogy kézmosásnál ne folyassuk a vizet, mindig zárjuk el a csapot. A megfelelő hidratáltság érdekében vizet fogyasztunk és ezt megbecsüljük.
Mogyoródi Luca

Községünk Tojásfájánál jártunk a Pillangó csoportos gyerekekkel

A Húsvéti készülődés varázsában egy szép napsütéses délelőtt elsétáltunk megcsodálni Mezőfalva Tojásfáját. Településünk tojásgyűjteménye elvarázsolt bennünket. A sok-sok szebbnél szebb tojás ámulatba ejtett minket. Ezt a gyűjteményt gyarapítottuk mi is, s felakasztottuk a Pillangó csoportos kicsi kezek által készített hímestojásokat.
Még hosszú ideig néztük a pillangós, színes, horgolt, csillogó, szivacsos stb. tojásokat, majd visszatértünk óvodánkba és elkészítettük a csoportunk tojásfáját is.
Danczi Gáborné
Rólunk

Anyák napi fotózás az óvodában

Kis Lászlóval a fényképésszel ismét sikerült alkalmat találni az Anyák napi képek elkészítésére, amin sok gyerkőc részt vett szép ruhába öltözve. Az óvó nénik kiválasztottak egy szép tavaszi hátteret, mely előtt csodálatos fényképek készültek a gyerekekről. Március 14-én a sikeres szervezésnek köszönhetően, a délelőtt folyamán minden kis óvodásról elkészültek a várva várt csodák.
Nagyon szépen köszönjük Kis Lászlónak a kitartó, fárasztó munkáját.
Kelemen Erika

Jótékonysági óvodabál

Óvodánkban jótékonysági bált szerveztünk a szülőkkel karöltve március elején. A bálban sok egykori óvodást, fiatalt láttunk. A csütörtöki, pénteki nap dekorálással, teremrendezéssel nagyon jó hangulatban zajlott. Hasonló lelkesedéssel készültek a fellépő szülők, gyermekek a műsorukkal, mely igen magas színvonalú volt. A nézők vastapssal jutalmazták őket.
A rendfenntartásért a helyi polgárőrség tagjai lettek felkérve, a finom ételek felszolgálásában a diákok segítettek, az ital kínálók is remek munkát végeztek.
A sok-sok szorgos kéznek köszönhetően a jótékonysági bálunk nagyon jól végződött. A vendégek végig mulatták az éjszakát, a tombola húzás után is sokan maradtak.
Hajnalban a rendrakás és a dekoráció leszedése után fáradtan, de sikerekben gazdagon tértek haza az óvoda dolgozói.
Kovácsné Huber Zita
óvodavezető

 

Jótékonysági Óvodabálra készülnek a Tündérkertben

Lázas készülődés tölti el a mindennapokat óvodánkban. Gyermekeink érdekében eljött egy újabb év, hogy közös összefogással próbáljuk támogatni őket. A Szülői Munkaközösséggel karöltve készítjük elő a bál gondtalan levezetését. Mindenki abban segédkezik, amiben tud. A kollektíva dolgozói újabb mesevilágot varázsolnak elénk a díszletek elkészítésével, ami mindig nagy meglepetés a közönség számára. A báli hangulat megalapozásául az óvoda legnagyobbjai nagy izgalommal készülnek. A
nagycsoportos gyermekek dalokkal, táncokkal próbálják elkápráztatni a nézőket. Idén sem maradhat el a hagyománnyá vált apa-lánya és anya-fia táncok új köntösbe bújtatva.
Vár minden kedves érdeklődőt a Tündérkert apraja és nagyja.
Begán-Kondor Gabriella

 

Jótékonysági Óvodabál

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, baráti társaságát a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda Jótékonysági Báljára. Mely 2024.03.09-én 19:00-kor kerül megrendezésre a Mezőfalvai Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében.
Zenél a Turi Zenekar.
Jegyek és támogatói jegyek kaphatók az óvodában.
Kovácsné Huber Zita
óvodavezető

Busójárás az óvodában

2024. február 16-án tartottunk az összes óvodás és óvodai dolgozó meghívásásával egy Busójárást a Napsugár csoport szervezésében. A héten készültünk busó álarcokkal a fiúknak és sokác lány álarcokkal. A jellegzetes öltözeteket felvettük és összegyűjtöttük a kereplőket, kolompokat, csörgőket kötöttünk a busók derekára. Felvonultunk az óvoda épületében, majd ebéd előtt gyülekeztünk a tornateremben. Itt rövid elbeszélés történt a Busójárás eredetéről, a gyerekek megfigyelhették az eredeti Busó, sokác lány és jankelék öltözetét, jelentőségét, szerepét a felvonulásban. A hagyomány szerint Mohácson vasárnap a Kóló-téren, kóló zenére táncolnak a busók és néptánc csoportok a hatalmas tűz körül, mi ezt eljátszottuk. Reméljük, hogy sikerült óvodánkba varázsolni a Busójárás hangulatát és szeretnénk a jövőben megismételni, hiszen az idén tartottuk először ezt a tavaszváró, télűző népszokást, a Kiszebáb égetés után, és úgy láttuk mindenki jól érezte magát.
                                                                                          Klárné Huszta Renáta

kiszebáb égetése

Óvodai életünkben fontos szerepet tölt be a hagyományok ápolása.
Minden évben a farsangi időszakot a Kiszebáb égetésével zárjuk. Így volt ez most is. 2024. február 14-én délelőtt minden csoport rázós hangszerrel a kertben gyűlt össze, a szalmából készített szalagokkal díszített baba köré. Ruhájába kis papírokra írva azok a rossz dolgok kerültek, melyektől szeretnénk megválni.
A népi hagyomány megbeszélését közös éneklés, mondókázás követte, majd meggyújtottuk a babát. Elégését hangoskodással, kereplőzéssel kísértük: "Jöjjön a tavasz, menjen a tél!"
A programot a Tavaszi szél vizet áraszt dal éneklésével zártuk.
Reméljük, hogy elűztük a telet, és hamarosan itt lesz a kikelet.
Gremsperger Mónika

Az óvoda nyitvatartási idejének meghatározása

Nyitva tartás ideje hétköznapokon: 6.00 órától - 16.30 óráig.
Nyári zárva tartás: 2024. augusztus 1-től - 2024. augusztus 31-ig.

Itt a farsang, áll a bál...

Az idei évben február 9-én került sor óvodánkban a farsangi mulatság megrendezésére.
Minden csoport izgatottan várta, ki milyen jelmezt ölt majd ezen a napon. Pompás díszekkel öltöztették fel a csoportszobákat és vidám kacajoktól volt hangos az óvoda épülete.
A tél búcsúztatását énekekkel, tánccal és mulatozással próbálták elűzni a legkisebbektől a legnagyobbakig. Szebbnél szebb és sok ötletes jelmezzel találkozhattunk, ha körbe jártuk a Tündérkert Óvoda épületét. Sajnos voltak olyan csoportok, ahol a nagyfokú lebetegedések miatt összevontan tartották meg az idei mulatozást és jelmezes felvonulást. A nap
megkoronázásaként a farsangi fánk sem maradhatott ki. Vidáman és jó hangulatban telt a mi Tündérkertünkben a Farsang.
Begán-Kondor Gabriella és Scheidl Erzsébet
Rólunk

Maci témahét

Mackóhét a Tündérkert Óvodában február második napjához közeledve sok kisgyermek medvével a kezében érkezett az óvodába, ahol kedvenceik számára közösen alakították ki a szunyókálásra alkalmas barlangot. Sokat beszélgettünk a gyerekekkel a medvék életéről, népszokásokról, énekeket, verseket tanultunk és sokat alkottunk. Izgatottan vártuk, hogy a néphagyomány szerint a valódi mackók hosszú vagy rövid telet jósolnak.
Bolya-Polányi Olga és Német-Kovács Nóra

Madáretetés az óvodában

Óvodánk évek óta büszkén viseli a Madárbarát Óvoda címet a sokszínű madárlakosságnak köszönhetően, akik a gyönyörű udvarunkon élnek és csicsergik be mindennapjainkat. Szárnyas lakóink listája a következő: feketerigó, meggyvágó, barázdabillegető, zöldike, cinege, rozsdafarkú, veréb, vörösbegy, gerle és még harkály is kopogtat a kertünkben. Fontos számunkra madaraink védelme, így a téli hónapokban minden héten más csoport feladata, hogy megfigyelje és vendégül lássa a környezetünkben élő kismadarakat. Számtalan madáretető ékeskedik fáink ágain, melybe ilyenkor magvak és madáreleség kerül. Ez már óvodánkban nem csak egy jó közös program a gyerekekkel, hanem hagyomány, mely során kialakul bennük az állatokról való gondoskodás felelősségtudata és igazi élmény is lehet számukra a kis tollas barátok meglesése és hálaénekük hallgatása.
Mogyoródi Luca
Rólunk

Karácsonyi hangolódás a szülőkkel a pillangó csoportban

Egy decemberi délután jónéhány családdal összeültünk és hangulatos, közös barkácsolásba kezdtünk. Együtt tevékenykedett kicsi és nagy, szülő és gyermek egyaránt. Volt aki festett, volt aki ragasztott, vagy már díszített, de mindenki tevékenykedett. Fantáziájuknak csak a csillagos ég szabott határt. Készültek asztal díszek, kopogtatók és apróbb ajándékok. A zene és a közös tevékenykedés hatására igazi karácsonyi hangulat jellemezte az összejövetelt.
A visszajelzések szerint a tevékenység végén mindenki jó érzésekkel, jó hangulattal indult hazafelé. Reméljük ez megmaradt az ünnepekre is, ha rápillantottak a készített remekművekre.
                                                                                Danczi Gáborné

Tisztelt Szülők!

December 20-án karácsonyi ünnepély lesz az óvodánkban, megkérünk minden kedves szülőt, hogy 12:30-ig gondoskodjon gyermeke hazaviteléről.

December 21-22-én nevelés nélküli munkanapot tartunk.

Az óvó nénik felmérése alapján minimális lett volna a gyermekek létszáma, a szülők többsége az iskolakezdéshez igazodott, ezért december 27-január 5. között óvodánk zárva tart.

Bármilyen probléma esetén december 11-15-ig kérem jelezzenek az irodában az óvodavezetőnél, illetve az óvodavezető-helyettesnél.

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!
 
Kovácsné Huber Zita
óvodavezető

Betlehemes műsor a templomban

December 18-án 16:30 órai kezdettel sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Szivárvány csoportosok a betlehemes műsorunkra.

Mikulás járt az óvodában

Örömmel és nagy izgalommal várták a gyerekek a Mikulást, akit énekkel, verssel köszöntöttek, persze magát a varázslatot személyes jelenléte erősítette. A gyermekek feltehették kérdéseiket a Mikulás bácsi felé, de a bátrabbak még az ölébe is ülhettek és megfoghatták a szakállát. A kedves fogadtatást, pedig cserébe ajándékcsomaggal köszönte meg. A várakozás izgalma, a meghatottság a gyermeki szemekben megerősített minket, hogy mennyire fontos a gyermekek számára a személyes találkozás varázsa. Ezúton is köszönjük a szülők aktív segítségét a cipősdoboz akcióban, melyet a Mikulás továbbított a rászoruló családoknak.

Mikulás napi bábozás az óvodánkban

Mikulás napja alkalmából pedagógusaink egy bábelőadással lepték meg a gyerekeket, melynek címe a „Mikulás kesztyűje”. Az előadásnak nagy sikere volt, a gyerekeknek felhőtlen örömet jelentett.

Adventi készülődés, gyertyagyújtás az óvodánkban

Az adventi hetek, a karácsonyvárás, az egyik legjelentősebb ünnepi időszak az év során. Elmélyülünk, átgondoljuk mindennapjainkat. Egy kicsivel többet foglalkozunk a szeretettel, a családdal, az otthon melegével. Az idei adventünk ismét szeretettel teli volt. Minden csoportban elkezdődött a készülődés az év legszebb ünnepére, a karácsonyra. A közös gyertyagyújtásra hétfőnként került sor az óvodánk tornatermében. Hangulatos díszítés, halk
zene fogadta a gyermekeket. A közös koszorún megjelentek a csoportok jelei. Az első gyertyát a kiscsoportosok gyújtották meg.

Alapítványi bál

November 18-án lett megtartva az Alapítványi bál, ahol minden évben aktív munkánkkal járulunk hozzá az est sikeréhez és jelenlétünkkel most is támogattuk a bál segítő munkáját.

Karácsonyi fotózás az óvodánkban

Kis Lászlóval a fényképésszel ismét sikerült alkalmat találni a karácsonyi képek elkészítésére, amin sok gyerkőc részt vett szép ruhába öltözve. Az óvó nénik kiválasztottak egy szép téli hátteret, mely előtt csodálatos fényképek készültek a gyerekekről. November 14-én a sikeres szervezésnek köszönhetően, a délelőtt folyamán minden kis óvodásról elkészültek a várva várt csodák.

Nagyon szépen köszönjük Kis Lászlónak a kitartó, fárasztó munkáját.


Hírek, események

dgys_gyik_kreativ_16_9 1

Médiahasználat és szenvedélybetegségek

2024.03.01.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája a szülőknek, családoknak szóló tájékoztató anyaga a problémás médiahasználat, túlhasználat és a függőség felismerésével, az online tevékenységek figyelemmel kísérésével és a túlhasználattal kapcsolatos problémák megelőzésével kapcsolatban tájékoztat, ad tanácsot. További öt témakörben elérhető tájékoztató: https://digitalisgyermekvedelem.hu/tajekoztatok

Megnézem
u7tyipxuchwqa3tg27s6hcrqxsvyopmxkf6jqdxs

Tartalomszabályozás, gyermekek védelme az online térben

2024.01.19.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája a szülőknek, családoknak szóló tájékoztató anyaga a gyermekek életkorának megfelelő tartalomszűréssel, a korhatár-besorolás fontosságával, az életkornak megfelelő platformokra történő regisztrációval, valamint a szabályok és a gyermekkel folytatott párbeszéd egyensúlyával kapcsolatban szolgál tanácsokkal. További öt témakörben elérhető tájékoztató:

Megnézem
dgys_gyik_kreativ_16_9 1

Digitális médiaműveltség Szülőknek Program

2023.12.22.

A Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája keretében működő programban az ország számos Digitális Jólét Pontján elérhetőek azok a mentorok, akik tizenegy különböző témakörben tartanak szülőknek szóló médiaműveltség-tanfolyamokat.A linken elérhető a program leírása, egy térképes kereső, és a mentorok kézikönyvéből a digitális generációkról, médianevelésről szóló fejezet.

Megnézem
12