Micimackó csoport

Hinta az udvaron

Csoport filozófia:

"Köszöntünk, kéz a kézben
(részemről mondjunk mancsot),
hogy teljesítsük részben
kérésed és parancsod,
mely minket felidézett,
 mint mackóvágy a mézet.
Róbert Gida meg én egy lélek, két legény,
egymást nagyon szeretjük,
 és együtt
 s evégett
ketten szeretünk téged."
A. A. Milne: Micimackó
Csoportunk olyan a gyerekek számára, mint Micimackónak és barátainak a Százholdas Pagony; biztonságos, otthonos, szeretetteljes, elfogadó, támogató.

Olyanok vagyunk, mint Micimackó. Micimackó maga a megtestesült gyermeki boldogság. Az emberekbe és a környezetbe vetett bizalom, érdeklődés a saját és a másik világa felé. Folyton kíváncsi, állandóan gondolkodó és tervezgető. A méz iránti szenvedélye jelképezi azt, hogy mennyire képes szeretni valaki egy szívéhez ennyire közeli dolgot.

Olyanok vagyunk, mint Malacka. Malacka a legjobb barát, a leginkább elővigyázatos. Ha megfigyeljük, ő az, aki figyelmezteti a többieket, elmeséli aggodalmait egy kalanddal kapcsolatban, de ezen kívül nagyon empatikus és mindenkihez van néhány kedves szava. Rávilágít arra, hogy a szeretet mindennek az alapköve és anélkül mit sem ér az élet.

Olyanok vagyunk, mint Bagoly. Bagoly maga a bölcsesség. Hozzá bárki, bármikor fordulhat tanácsért, mert senkit nem utasít el.

Olyanok vagyunk, mint Füles. Füles teljesen szerethető, az ember legszívesebben megölelné. Az ő egyénisége világít rá arra, hogy bármilyen rossz, szomorkás is legyen egy adott helyzet, mindenből ki lehet lábalni. Megmutatja, hogy ha szakad az eső, ne a szürke esőcseppekre gondoljon az ember, hanem a szivárványra a sötét felhők fölött. Mindemellett teljesen egészséges dolog, ha az ember néha rossz hangulatban van, hisz nem lehet mindig minden boldog és vidám.

Olyanok vagyunk, mint Nyuszi. Nyuszi felelősségteljes és megtanít arra, hogy a tettinknek mindig következménye van, és hogy a környezetünk rendben tartása kiemelt feladat.

Olyanok vagyunk, mint Tigris. Tigris mindig vidám, lelkes, és mindent játékként él meg. Emellett ugrándozó, lehengerlő, magabiztos. Aki bár néha megijed, mégis bátor marad.

Olyanok vagyunk, mint Kanga. Kanga le sem veszi a szemét csemetékről, Aggódó, törődő, szeretetteljes. A féltés, az elkötelezettség, hogy mindent megadjon a gyerekeknek a legfontosabb számára.

Olyanok vagyunk, mint Zsebibaba. Zsebibaba a gyermeki aktivitás, színtiszta energia és kíváncsiság. Megtanulta, hogy nincs élet veszélyek nélkül, ezért jó az elővigyázatosság, de a közösség mindig megvéd, és erre a csapatra minden esetben számíthat!

Mindezzel tudjuk szebbé és jobbá tenni gyermekeink óvodai életét és szeretnénk, hogy sok felejthetetlen élménnyel legyenek gazdagabbak és jó alapokat adjunk az iskolai élethez.

,,Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.” – A. A. Milne: Micimackó

Csoportban dolgozó felnőttek:
Kelemen Erika- Erika óvó néni
Mogyoródi Luca - Luca óvó néni
Kabai Éva - Évi néni


 

Mindennapjaink képekben