Csigabiga csoport

Ebédlő az intézményben

Csoport filozófia:

“Lassan kúszunk, nagy a házunk,
Foglalj helyet itt minálunk.
Csigaházunkban a tudás
nem kell nekünk versenyfutás!

Közös játék, sok jó móka
Hallgatunk a csendes szóra.
Mesélünk és sütünk-főzünk,
Így mi együtt mindig győzünk.”
Minden gyermek más és más, egyedi és különleges kincsek. A mi feladatunk, hogy megtaláljuk a hozzájuk vezető utat, melynek elérésével segítjük őket kibontakozásukban, fejlődésükben. Mindezt az életkori sajátosságoknak megfelelően, vidám és szeretetteljes légkörben tesszük. Fontosnak tartjuk a gyermekek érzelmi biztonságát, hogy mindennap jól érezzék magukat a csoportunkban és bizalmat szavazzanak nekünk. Ehhez szükséges a szülőkkel való jó kapcsolattartás és a közös együttműködés.

Az óvoda Pedagógiai Programját szem előtt tartva fontosnak tartjuk a néphagyományaink megismerését, a környezet védelmének fontosságát és az őket körülvevő világ széles körben való megismertetését. Napjainkat a komplexitás jellemzi, így a mese-vers, környezeti tapasztalás, dalos körjátékok és mozgás fejlesztése is jelen vannak. A mese varázserejét nagyon fontosnak tartjuk, amelyet különböző drámapedagógiai eszközökkel színesítünk a napjaink során. Elengedhetetlennek tartjuk a szabad játék fontosságát!

“Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét, eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi: játszik, de mi már tudjuk, mire megy ki a játék. Arra, hogy a világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.” /Varga Domokos/

A csoportban dolgozó felnőttek:
Scheidl Erzsébet - Erzsi óvó néni
Begán- Kondor Gabriella - Gabi óvó néni
Stempely Teréz - Teca néni

Mindennapjaink képekben